Slika večeri: Sa detetom na leđima bežao od baklje

Dan nakon 156. "večitog" derbija fotografije sa lica mesta nam otkrivaju sav užas srpske navijačke tribine.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

10:19

Slika večeri: Sa detetom na leđima bežao od baklje
Foto: StarSport

Pretučeni i ogoljeni huligani su zaprepastili Srbiju, region i svet, ali je to ništa u poređenju sa činjenicom da je jedan čovek bežao od huligana sa bakljom sa detetom na leđima!

Poslednji duel Partizana i Crvene zvezde opet je protekao u senci divljanja na tribinama, epicentar je bio jug, a prema nezvaničnim informacijama, tukli su se navijači Partizana međusobno.

Iako je prvobitno javljeno da je u pitanju manja grupa navijača Crvene zvezde, na osnovu fotografija tokom i posle haosa, vidi se kako navijači "uniformisani" u crno-belim duksevima idu ka drugom delu tribine sa bakljama, a jedan od huligana koji je posle prebijanja izbačen sa tribine polunag, imao je kaiš sa grbom navijačke grupe "Južni front".
Foto: StarSport
Nezvanično, neimenovana navijačka grupa (spekuliše se o Vandal bojsima sa Novog Beograda) je pokušala da preuzme kontrolu nad navijačkim "kopom" na "Jugu" JNA, a suprotstavljenu frakciju koja trenutno vlada "tribinom" okupljenju oko grupe "Alkatraz" su neočekivano napali bakljama u trenutku kada je skoro ceo stadion bio koncentrisan na ogromnu bakljadu "delija" na severu.

Desetak minuta je trajala žestoka borba na tribini, a na stadionu je delovalo da je reakcija policije i Žandarmerije bila zakasnela. Povremeno se haos smirivao i rasplinjavao, dok "pučisti" nisu nadjačani.
Foto: StarSport
Osim rivala u "kopu", ispred sebe su imali i "neutralne" huligane koji su ih napali verujući da su se na jug infiltrirali navijači Crvene zvezde. S toga su se tokom haosa, a posebno dok je Žandarmerija izvodila prebijene huligane sa stadiona, sa juga čuli povici "Ubij, ciga*a", namenjeni navijačima Zvezde.

Huligani koji su pokrenuli haos na tribni su surovo kažnjeni – osim batina neki su prošli i sa opekotinama od baklji, većina je skinuta do pojasa, a neki i potpuno, neposredno pre nego što su izbačeni sa tribine na atletsku stazu gde ih je "preuzela" žandarmerija.
Foto: StarSport
Sukobi između Partizanovih navijačkih grupa traju već decenijama, povremeno uspostave "primirje", ali su češće u sukobu koji gotovo isključivo eskalira na tribini tokom derbija.

Na derbiju je povređeno skoro 20 osoba, neki su odmah prebačeni u Hitnu pomoć ambulantnim kolima, ali nema životno ugroženih.
Foto: StarSport

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

239 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: