Partizan i još sedam 'savršenih' u 2017. godini

Kada se bude podvlačila crta i analizirao učinak u 2017. godini, u osam evropskih klubova ocena će biti – čista petica.

Izvor: B92

Petak, 08.12.2017.

21:25

Partizan i još sedam 'savršenih' u 2017. godini
Starsportphoto

Samo osam ekipa uspelo je da osvoji oba domaća trofeja, prvenstvo i nacionalni kup i ’prezimi’ u Evropi, a jedna od njih je i – beogradski Partizan.

’Crno-beli’ su u maju 2017. godine proslavili šampionsku titulu, istog meseca u Humskoj je osvojen ili odbranjen trofej namenjen pobedniku Kupa, a novembar je doneo i plasman u prolećni deo takmičenja u Ligi Evrope.

A kakva je Partizanova godina još boje govori podatak da je u 2017. godinu klub iz Humske ušao posle fijaska na evropskoj sceni i najranije eliminacije u novijoj istoriji, sa zaostatkom za gradskim rivalom i prilično lošom atmosferom.

Prvo je ekipa sa Markom Nikolićem na čelu uspela da stigne i prestigne ’večitog rivala’, pa da ga pobedi i u borbi za drugi trofej u sezoni, da bi Đukićev Partizan ostvario ono što su navijači ’crno-belih’ čekali još od 2004. godine.

Pored toga, od februara do jeseni Partizan je odigrao i četiri’ večita derbija, dva dobio i u dva igrao nerešeno.

Sličan učinak, prvenstvo i kup, pa ’prezimljavanje u Evropi’ na ovim prostorima ostvarila je još samo Crvena zvezda, 1971. godine.

Ove godine isti učinak, dve titule tokom proleća i uspešnu evropsku jesen, ima još sedam klubova, aktuelni vladari italijanskog i francuskog fudbala, Juventus i Pari Sen Žermen, već dugo najbolje ekipe Švajcarske, Škotske, Ukrajine i Austrije, Bazel, Seltik, Šahtjor i Red Bul Salcburg, kao i danski Kopenhagen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: