"Orlovi" sa Rusima i Amerikancima u grupi

Reprezentativci Srbije igraće u grupi C sa SAD, Rusijom, Tunisom, Australijom i Kamerunom na predstojećem, 19. Svetskom prvenstvu za odbojkaše.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 30.11.2017.

18:07

Žrebom u Gradskoj kući "Palaco vekio" u Firenci odlučeno je sa kim će Srbija igrati u Bariju od 10. do 30. septembra naredne godine.

Svetsko prvenstvo se osim Barija igra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, dok su od italijanskih gradova domaćini još i Bolonja, Firenca, Milan, Rim i Torino.

Srpsku delegaciju je predstavljao prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Miljković. U svakoj od četiri grupe sa po šest ekipa, četiri najbolje izboriće direktan plasman u drugu rundu.

Bodovi se prenose u drugu fazu u kojoj će biti 16 reprezentacija podeljenih u nove četiri grupe. Igra svako sa svakim, a plasman u treću fazu izboriće pobednici grupa i dve drugoplasirane ekipe (jedna iz grupa koje se igraju u Italiji i jedna iz grupa koje se igraju u Bugarskoj).

U trećoj fazi se formiraju dve grupe sa po tri tima odakle ispada po jedna reprezentacija, a četiri idu u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: