FSS: Muslin više nije selektor, Krstajić v.d.

Slavoljub Muslin zvanično više nije selektor Srbije, pošto je sa njim sporazumno raskinut ugovor, potvrdio je FSS.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 30.10.2017.

16:13

FSS: Muslin više nije selektor, Krstajić v.d.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Posle niza spekulacija Muslin je napustio klupu 'Orlova', a vršilac dužnosti selektora biće njegov doskorašnji pomoćnik Mladen Krstajić, odlučio je Odbor za hitna pitanja.

Krstajić će ekipu voditi na prijateljskim utakmicama protiv Kine i Južne Koreje u novembru, koje će služiti kao početak priprema za predstojeći Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Ovakav epilog izvesno znači da su se dve strane dogovorile o finanijskim detaljima, pošto je u trenutku kada je Muslin odveo ekipu na Svetsko prvenstvo, aktivirana klauzula i njegov ugovor je produžen do juna sledeće godine.

"Fudbalski savez Srbije zahvaljuje se bivšem selektoru 'A' reprezentacije na dobroj saradnji i ostvarenom rezultatu", navodi se u saopštenju Saveza.

Nezvanično, bivšem treneru Crvene zvezde i brojnih evropskih kluba zamerena je loša i neubedljiva igra u finišu kvalifikacija, kao i nepozivanje određenih, pre svega, mladih igrača (Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković...).

Očekuje se da obojica, uključujući i mladog golmana Benfike Mileta Svilara, budu na spisku za spomenute utakmice.

U međuvremenu, FSS i dalje traži budućeg selektora – u prvi mah činilo se da će to biti Dragan Stojković Piksi, trener kineskog Gvangdžu R&F, ali je sva prilika da jedan od najboljih i najvećih igrača u istoriji naše zemlje ne želi u ovom trenutku da napravi taj korak, dok se spominju imena i Vladimira Vajsa, bivšeg selektora Slovačke kome je na kraju kvalifikacija istekao ugovor sa FS Gruzije, ali i aktuelnog selektora Crne Gore Ljubiše Tumbakovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

339 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: