Hrabra Bosna daleko od SP, Švedska "brojala" do 8

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovina poražena je od Belgije sa 4:3 u devetom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Izvor: PT

Subota, 07.10.2017.

19:52

Hrabra Bosna daleko od SP, Švedska
Getty Images

Borili su se domaći igrači do kraja utakmice, ali su na kraju ipak doživeli neuspeh i sada su im ostale samo matematičke šanse da se plasiraju u baraž.

Izabranici Mehmeda Baždarevića dva puta su dostizali prednost, a jednom su i uspevali da preokrenu rezultat, ali košatala ih je loša igra u odbrani.

Brzo Belgija uspela da dođe do prednosti pošto je u četvrtom minutu Menije savladao Asmira Begovića. Igraču PSŽ asistirao je Eden Azar. Nisu očajavali domaći igrači i već do 40. minuta dolaze do preokreta.

Strelci u 30. i 49. minutu bili su Medunjanin, odnosno Višća. Na poluvreme se otišlo sa prednošćču Bosne i Hervegovine.

U nastavku meča, domaći igrači su dosta pali i dopustili Belgijancima da preokrenu. Miši Batšuaji je pogodio u 59. minutu, dok je Jan Vertongen jedanaest minuta kasnije pogodio za 3:2.

Nadu Bosni i Hercegovini doneo je u 82. minutu Đumić kada je posle kornera glavom "zakucao" loptu u gol Tiba Kurtoe. Međutim, pravo razočaranje usledilo je samo dva minuta kasnije.

Janik Fereira Karasko pogodio je mrežu Asmira Begovića i tako, ispostaviće se, postavio konačan rezultat.
Getty Images
Fudbaleri Švedske demolirali su Luksemburg sa 8:0, Estonija je nešto manje ubedljiva bila na gostovanju Gibraltaru (6:0), dok su Farska Ostrva i Letonija odigrali bez golova.

Švedska je ovako udaljila Holandiju od baraža jer imaju šest bodova više, ali i utakmicu više. Ukoliko Holandija pobedi Belorusiju, u poslednjem kolu će direktan duel odlučiti ko će ići u baraž za Mundijal.

Suvišno je pričati o utakmici Švedske i Luksemburga, domaći igrači su malo je reći dominirali pošto su uspeli da postignu čak osam golova.

Takođe i Estonija je potpuno opravdala ulogu favorita pošto je savladala Gibraltar sa 6:0, dok su Farska Osrtva uspela da ostvare bod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: