Nižu se medalje: Juniorke u finalu EP!

Ženska juniorska reprezentacija Srbije, igračice rođene 1999. godine i mlađe, plasirala se u finale Evropskog prvenstva koje se održava u Šopronu (Mađarska).

Izvor: SM

Subota, 12.08.2017.

22:13

Nižu se medalje: Juniorke u finalu EP!
Foto/kss

Izabranice seletkora Miloša Pavlovića napravile su pravi podvig i bukvalno, u nezaboravnom polufunalnom duelu, bacile na kolena fizički dominantnu selekciju Francuske.

Srpske juniorke su oba poluvremena bile u dvocifrenom zaostatku, ali su neverovatnom igrom u poslednjih desetom minuta, predvođene sjajnim kapitenom Ivanom Katanić uspele da naprave čudesan preokret o kome će se godinama pričati: Srbija – Francuska: 66:48 (14:15, 11:11, 14:17, 27:5).

Protivnik reprezentaciji Srbije u velikom finalu koje je na progamu u nedelju od 20:15 časova biće selekcija Belgije koja je u prvom polufinalu savladala Češku sa 63:49 .

Hrabro su ušle od samog početka srpske reprezentativke u duel sa snažnom selekcijom Francuske. Rival je pre svega zahvaljujući ofanzivnom skoku bio većim delom prve četvrtine u blagom vođstvu, da bi odlična Ivana Ktanić trojkom donela Srbiji prednost na isteku 10. minuta – 14:13.

Selektor Pavlović bio je primoran da zatraži tajm-aut, jer njegove izabranice više od tri minuta nisu poentirale u drugoj četvrtini. Nastavili su se problemi srpskih juniorki u organizaciji napada što su rivalke iskoristile da dođu do dvocifrene prednosti – 24:14 (15. minut).

Preko borbene Mine Đorđević, Nevene Naumčev i Teodore Turudić, Srbija je uzvratila serijom 11:2 i uhvatila rezultatski priključak do kraja prvog poluvremena 26:25.

Francuskinje su snažno i agresivno krenule u trećoj četvrtini, uspele da iznenade naše košarkašice i serijom 11:2 ponovo dođu do nove dvocifrene prednosti – 37:27. Trojka Ivane Katanić i poeni Ivane Race još jednom su vratili Srbiju u igru na isteku 30. minuta – 43:39.

Izvanredna Ivana Katanić postiže dve trojke, ubacuje čak dest vezanih poena na početku finalne deonice i donosi Srbiji retko viđen prokret 49:43. Neverovatnu seriju našeg tima od 12:0 zaokružila je Marta Vulović – 51:43, da bi nepogrešiva Katanić povisila na 53:44 u 35. minutu.

Tek posle šest i po minuta u poslednjoj četvrtini Francuskinje su došle do prvih poena iz igre i smanjile 53:46. Kad je Nevena Dimitrijević pogodila trojku za 61:48 na samo 70 sekundi pre kraj slavlje na našoj klupi moglo je da počne. Samo nekoliko tenutaka kasnije, sve je bilo gotovo. Srbija je deklasirala Francusku sa 66:48 i plasirala se u veliko finale u kome će se protiv selekcije Belgije boriti za zlatnu medalju!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: