Aleksandar Džikić nije više trener Partizana!

Košarkaški klub Partizan i trener Aleksandar Džikić sporazumno su raskinuli saradnju, saopšteno je na zvaničnom sajtu crno-belih.

Izvor:

Utorak, 13.06.2017.

16:02

Aleksandar Džikić nije više trener Partizana!
StarSport

Srpski stručnjak preuzeo je klub iz Humske u januaru 2016. godine, u teškom trenutku u kom se ekipa nalazima, i uspeo da stigne od donjeg dela tabele do petog mesta u ABA ligi, kao i finala Kupa Radivoja Koraća.

U i dalje aktuelnoj sezoni, koju je Partizan završio eliminacijama u polufinalima regionalne i domaše lige, Džikić je predvodio ekipu i u FIBA Ligi šampiona, gde su crno-beli zaustavljeni na startu druge faze.

"KK Partizan NIS se zahvaljuje treneru Džikiću na svemu što je učinio za klub i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere. Humska 1 i dvorana Aleksandar Nikolić, uvek će biti Džikićeva kuća!", navodi se u saopštenju uprave crno-belih.

Četrdesettrogodišnji trener trenersku karijeru započeo je još 1994. godine, kao asistent u Beovuku, gde je tri sezone kasnije postao i glavni trener. Potom je ponovo radio kao asistent – šest godina u Partizanu i dve godine u Minesota Timbervulvsima, posle čega je samostalno radio u ljubljanskoj Olimpiji, Krki, Lijetuvos Ritasu i nacionalnoj selekciji Makedonije.

S druge strane, samo nekoliko časova pre ove informacije iz tabora Partizana – podgoričke Vijesti prenele su da je uprava Budućnosti u pregovorima sa Džikićem oko preuzimanja ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: