Nenadić u poslednjoj sekundi doneo pobedu Srbiji

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je važnu pobedu nad Rumunijom, 23:22, u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine.

Izvor: PT

Četvrtak, 04.05.2017.

21:23

Nenadić u poslednjoj sekundi doneo pobedu Srbiji
Starsport

Izabranici Jovice Cvetkovića golom Petra Nenadića u poslednjoj sekundi slavili su kao gosti.

Na početku utakmice viđena je rezultatska klackalica, međutim dobrom odbranom i realizacijom u napadu, Srbija je posle 30 minuta imala prednost od četiri gola, 13:9.

U drugom poluvremenu viđena je prava drama, Srbija je imala prednost od 22:20 pet minuta do kraja, ali su lošom igrom u napadu naši rukometaši dozvolili Rumunima da postignu dva gola za izjednačenje.

Tada na scenu stupa Petar Nenadić koji na samo tri sekunde do kraja golom donosi veoma važnu pobedu u borbi za plasman na EP u Hrvatskoj.

Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na gostovanjima, u prvom kolu kvalifikacione grupe D slavila je u Poljskoj, a onda, neočekivano, izgubila kao domaćin od Belorusije.

Tri selekcije, pored naše, Rumunija i Belorusija, imaju po dve pobede i poraz posle tri kola, Poljaci, favoriti u grupi, su izgubili sva tri meča. U četvrtak su bolji bili Belorusi, 32:23.

U četvrtom kolu, u nedelju, Srbija u Kragujevcu dočekuje Rumuniju, Poljska Belorusiju.

Na Evropsko prvenstvo sledeće godine u Hrvatskoj plasiraće se po dve selekcije iz svake grupe, kao i najbolji trećeplasirani tim iz svih sedam grupa. Šesnaesti učesnik prvenstva je domaćin, Hrvatska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: