FK: Poraz Aleksandre, Srbija gubi od Australije

Aleksandra Krunić poražena je od Ešli Barti na otvaranju duela plej-ofa Fed kupa za plasman u Svetsku grupu 2 između Srbije i Australije – 6:4, 6.3.

Izvor:

Subota, 22.04.2017.

13:00

FK: Poraz Aleksandre, Srbija gubi od Australije
StarSport

Australijanka, 87. igračica sveta, slavila je posle borbe od 82 minuta u dva seta, dok naša reprezentativka, koja je 119. na WTA listi, ni u jednom trenutku nije uspela da pripreti rivalki i eventualno pokuša da napravi preokret.

Krunićeva je osvojila svega 47 odsto poena na svoj servis, napravila je 24 neiznuđene greške i već od samog starta susreta bila u zaostatku.

U prvom setu videli smo čak pet brejkova, ali je Barti bila ta koja je napravila jedan više, i to u ključnom trenutku, čime je i stigla do vođstva. Nažalost, ni u drugom delu meča nije bilo promene, pokušavala je Aleks nešto da promeni, ali je opet jako rano ostala bez svog servisa, a Australjanka je stečenu prednost sačuvala za konačni trijumf.

Posle njih na teren 'Kristalne dvorane' u Zrenjaninu izlaze Ivana Jorović i Darija Gavrilova.

Drugog dana prvo će igrati Krunić i Gavrilova, potom Jorović i Barti, a ukoliko bude bilo potrebe za dubl su prijavljene Krunić i Nina Stojanović, odnosni Barti i Kejsi Delakva.
StarSport
Aleksandra nije dobro otvorila meč, pošto je već pri prvom servis gemu pretrpela brejk. Vezala je nekoliko neiznuđenih grešaka, što je protivnica lako iskoristila – 0:2.

Međutim, već u sledećem odgovorila je na isti način, pretvorivši drugu šansu u ribrejk, ali se nastavilo u istom ritmu. Ponovo je previše grešila, servis je nije 'slušao', pa je Barti još jednom uspela da joj oduzme servis – 1:3.

Posle dva nešto mirnija gema, gde su obe teniserke poprilično sigurno stigle do gemova, usledio je novi brejk. Ovoga puta je Australijanka bila ta koja je grešila u serijama, a iako je delovalo da će uspeti da se izvuče iz 0:40, Aleksandra koristi poslednju šansu i vraća se u prvi set – 3:4.

Nažalost, iako je uspela u potpunosti da se vrati nije mogla da dođe do totalnog preokreta, već je Ešli ponovo pritisla i po treći put napravila brejk, vredan vođstva u setovima – 4:6.
StarSport
Drugi set nije doneo boljitak u igri Krunićeve, a Australijanka je i ovoga puta ekspresno stigli do brejka viška, iskoristvši već prvu šansu koja joj se ukazala – 0:2.

kao i na startu meča, sve je nastavilo da se razvija u istom smeru – Aleksandra je uvratila brejkom, ali je, zbog velikog broja grešaka, ponovo izgubila svoj servis, da bi posle savrešnog gema Barti bila jako blizu poraza – 1:4.

Trudila se Aleksandra do samog kraja, imala je čak i brejk loptu i šansu da produži meč, ali je rivalka zadržala nivo igre do samog kraja i zasluženo donela prvi bod svojoj selekciji – 3:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: