Stohu Četiri skakaonice, Tande tragičar

Poljak Kamil Stoh trijumfovao je na novogodišnjoj turneji Četiri skakonice, pobedom na poslednjem takmičenju u Bišofshofenu.

Izvor: mn

Petak, 06.01.2017.

18:50

Stohu Četiri skakaonice, Tande tragičar
Getty Images

On je ostvario prvu pobedu ove sezone sa 289,2 boda, ostvarivši skokove od 139,5 i 138, metara, ispred drugoplasiranog Mihaela Hajboka iz Austrije (283,3) i Poljaka Pjotra Zile (275,8).

Stoh je zauzeo drugo mesto na takmičenjima u Obersdorfu i Garmišpartenkirhenu, a četvrti je bio u Insbruku. Stoh je prvi Poljak koji je pobedio na novogodišnjoj turneji, još od Adama Mališa 2001.

Može se reći da je tragičar Turneje je Danijel-Andre Tande, bio je treći posle prve serije u Bišofshofenu, ali je na kraju ipak bio 26, posle lošeg drugog skoka od 117 metara.

On je prethodno trijumfovao u Garmiš Partenkirhenu i Insbruku, a bio je četvti u Obersdorfu, pa je pao na treću poziciju u generalnom plasmanu Turneje. Drugo mesto na podijumu zauzeo je Zila. Ovo je prvi put u istoriji da su se dvojica Poljaka našla na pobedničkom postolju Četiri skakaonice.

Četvrto mesto u Bišofshofenu zauzeo je Domen Prevc sa 275,8 bodova, a dominaciju Poljaka upotpunio je Maciej Kot koji je bio peti (268,8) bodova. Prošlogodišnji pobednik Peter Prevc zauzeo je tek 23. mesto sa 239,5 bodova.

Svetski kup se nastavlja 14. januara u Visli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: