Nova vest
Zimski sportovi

Sreda, 24.02.2010.

12:56

Vankuver – šta da ne propustite

Blaga klima i neposredna blizina moru i planinama učinili su da Vankuver bude omiljen grad za osobe koje vole da napolju budu aktivne. Ali, Vankuver ima i sjajne umetničke galerije i odlične muzeje, piše Independent. Pored toga, društvena scena uveliko profitira od činjenice da grad ima veliki broj popularnih pabova, kafea, restorana i klubova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vankuver je po veličini treći grad u Kanadi. Nalazi se u pokrajini Britanska Kolumbija i najveći je grad u zapadnom delu zemlje. Osnovan je 1867. kada su u oblasti Gastaun podignute prve pilane, koje su ubrzo postale jezgro budućeg naselja. Vankuver je status grada dobio 1886. Produžetak transkontinentalne pruge koji je vodio do grada, bio je završen 1887. s ciljem da se što bolje iskoristi velika prirodna luka Vankuvera, koja će uskoro postati važna veza u trgovini između Orijenta i istočnog dela Kanade.

Vankuver je treći najveći filmski centar u Severnoj Americi (posle Los Anđelesa i Njujorka) čime je zaslužio nadimak Severni Holivud.

Tekst "Vankuver – šta da ne propustite" možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Zimski sportovi

Vidi sve
Aktuelno

Ski fest okupio 500+ učesnika na Kopu

U periodu od 20-24. marta 2024. godine na Kopaoniku je održan 31. po redu Ski festival sporta za sve koji je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije organizovala Asocijacija sport za sve Srbije.

Asocijacija sport za sve Srbije

12:05

21 d

U fokusu

Vidi sve