Novaku o planini koja ga je preporodila: Udahnuo sam novu motivaciju

Novak Đoković, šampion US opena, nagli zaokret u svojoj sezoni pripisao je petodnevnoj šetnji po planini sa svojom ženom.

Izvor: LN

Ponedeljak, 10.09.2018.

19:45

Novaku o planini koja ga je preporodila: Udahnuo sam novu motivaciju
Photo by Chris Trotman/Getty Images for USTA

Novak je jako loše počeo sezonu i, već posle prvog turnira u Australiji, morao na operaciju. Vratio se, ali neslavno, te su usledili porazi od 109. tenisera sveta Tara Daniela i Benoe Pera.

Usledila je bolja igra na šljaci, odličan meč u Rimu protiv Nadala, koji je izgubio, a zatim i veoma dobar početak Rolan Garosa i praktičko "šetnja" do četvrtfinala.

Međutim, Novak je "poklekao" pred do tada malo poznatim Italijanom Markom Čekinatom u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske i izgledalo je kao da će drastičniji pomak u povratku u sam teniski vrh morati da sačeka na neodređeno.

Đoković je tada otišao sa ženom Jelenom na planinu, gde je razbistrio misli i prepustio se prirodi, što ga je u neku ruku preporodilo.

"Samo smo sedeli i gledali na svet iz te, drugačije perspektive. Udahnuo sam novu inspiraciju i motivaciju, razmišljao sam o tenisu i emociji koju on izaziva u meni. Sve je bilo pozitivno, osećao sam se kao da imam novu želju za ovim sportom", rekao je Đoković posle osvajanja US opena.

Srpski teniser je posle pauze između Rolan Garosa i sezone na travi postao novi igrač, tačnije onaj stari Novak.

"Ostalo je istorija – igrao sam finale Kvinsa, osvojio Vimbldon, Sinsinati i US open. Izgleda da ćemo uskoro ići na novo planinarenje".

Novak je pomenuto planinarenje odradio na planini u Francuskoj "Sant-Viktoar" za koju kaže da "preporučuje svima da je posete, jer će im se desiti neke sjajne stvari u životu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: