Nadal dobio Viktora u tri seta

Srpski teniser Viktor Troicki izgubio je od prvog igrača sveta Rafaela Nadala rezultatom 6:4, 6:3, 6:0 u trećem kolu US opena.

Izvor: Saša Ozmo

Subota, 30.08.2008.

21:01

Default images

Viktor se dobro držao u prvoj polovini meča, ali je posle popustio. Imao je vođstvo od 3:1 u drugom setu, ali od tada nije uzeo nijedan gem. Španac će u osmini finala igrati sa Amerikancem Semom Kverijem, koji je pobedio Iva Karlovića sa 7:6, 7:6, 6:2.

Troicki je fantastično servirao u prvoj polovini seta i do osmog gema je izgubio samo jedan poen. Tada je Nadal izvršio prvi pritisak na servis rivala, došao do dve vezane brejk lopte, ali je srpski igrač preciznom bekhend paralelom i odličnim servisom održao ravnotežu.

Španac je imao malo problema u sledećem servis gemu, pošto je Viktor od 40:0 došao do izjednačenja, ali veće opasnosti nije bilo.

U desetom gemu Troicki je preterano grešio iz čistih pozicija i Nadal je došao do set lopte. Neutralisao ju je Viktor servis ’vinerom’, ali je potom napravio duplu servis grešku i poslao bekhend u aut – 1:0 za Maljorčanina posle 61 minuta igre.

Troicki je rafalno startovao u drugom setu, napravio je tri briljantna direktna poena i došao do brejka viška. Međutim, od rezultata 3:1 Viktor gubi pet gemova u nizu, a time i drugi set.

Ne može se reći da je Nadal bio ubedljiv i da je dominirao, ali je u svakom bitnom trenutku bio na visini zadatka ili je Troicki pravio neshvatljive greške. Španac je brejk vratio nestvarnim forhendom iz punog trka, a do prednosti je došao zbog niza loših rešenja i propusta srpskog tenisera.

Na 5:3 Viktor je imao dve uzastopne brejk lopte, ali je ponovo dva puta katastrofalno odigrao i Nadal je ubrzo duplirao prednost.

Deprimirani Troicki nije imao više volje i snage da se odupre najboljem na svetu, pa je Nadal završio posao posle 1 čas i 54 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: