"Puklo" u SAD: NBA zvezde protiv "Ludog Srbina"

Poraz košarkaša SAD od Francuske na Olimpijskim igrama žestoko je poljuljao prvog favorita turnira u Tokiju.

Izvor: MS

Nedelja, 25.07.2021.

21:10

Foto: Profimedia

NBA zvezde su pretrpele prvi poraz na OI još od Atine i 2004. godine, pa je baš odjeknulo.

Iako je selektor Greg Popovič, poznat i pod nadimkom "Ludi Srbin", izjavio da to nije iznenađenje, očigledno da posledice poraza su mnogo dublje i da je "izgubio svlačionicu".

Ugledni Atletik piše da su pojedini igrači u američkom timu frustrirani Popovičem i njegovim vođenjem kao da je u San Antonio Sparsima.

Neke NBA zvezde smatraju da postoje bolje ideje u organizaciji akcija i napadu, na šta se Popovič branio iznudnim rešenjima tokom "okrnjenih" priprema za Igre.

Da nešto ne štima u američkom timu moglo se da se vidi u prijateljskim mečevima kada je izgubio od Nigerije i Australije, i to vezano, što mu se nije desilo skoro tri decenije.

Ostaje da se vidi kako će igrači da reaguju do kraja turnira i da li će odbraniti zlato, kao što se očekivalo pre turnira.

U grupnoj fazi Amerikanci imaju da odigraju još protiv Irana i Češke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: