Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.04.2015.

08:27

Nole: Da moj uspeh bude inspiracija

Najbolji sportista sveta Novak Đoković poručio je da želi da njegov uspeh bude inspiracija svim ljudima i pokaže im kako je put do uspeha moguć.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
YTSS

Đoković je u sredu dobio nagradu Laureus za najboljeg sportistu sveta, drugi put u karijeri.

Novak je pre tri godine osvojio svoj prvi Laureus, a sada je slavio u još jačoj konkurenciji.

Pored Novaka, za nagradu su bili nominovani i najbolji fudbaler sveta Kristijano Ronaldo, šampion Formule 1 Luis Hamilton, svetski rekorder u skoku motkom Francuz Reno Lavileni, šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes, kao i prvi golfer sveta Rori Mekilroj.

„Ovo je nagrada za najboljeg sportistu koju sam dobio od fondacije Laureus. Veoma sam počastvovan. Učen sam da nikada male stvari koje mi se dešavaju ne uzimam zdravo za gotovo i da uvek cenim i vrednujem svaki korak i svako, čak i malo ostvarenje u životu. Male stvari vode do velikih, važnih stvari, kao što je ova. Zato nađite vremena tokom dana da budete zahvalni na malim stvarima koje radite u životu. Jednog dana će one možda biti najveće. Kada sam kao mali uzeo reket u ruke bila je to mala stvar, ali se završila kao veća od života. Ustajete svakoga dana i idete u školu/na posao i to vam se čini malim, ali verujte mi – to su velike stvari! Nadam se da će vas moj uspeh inspirisati da se borite za vaše šanse i pretvorite ih u korist, kao što sam ja uradio! Niko ne treba da vam govori šta ne smete da radite!“, poslao je Đoković emotivnu poruku na ’Instagramu’ uz fotografiju trofeja Laureus.

Nagrada Laureus dodeljuje se od 2000. godine, jedna je od najprestižnijih, a porede je sa nagradom američke filmske akademije Oskarom. Osvajače nagrada bira žiri koji čine sportske legende.

Fondacija Laureus godišnje izdvaja oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.

The sportsman of the year award I received today by Laureus. Such an honour. I was thought to never take for granted small things that happen to me and to always appreciate and value every step and every little milestone in life. The small things lead to big, important things. Like this one. So make sure you stop during the day to be grateful for small things you do in your life. One day they might just turn out to be the biggest things! Me taking a racket to play a ball as a kid was a small thing...and it ended up to be bigger than life. You waking up every morning and going to school/work might seem small, but trust me - it is big! Hope my success can inspire you to fight the odds, and turn them into your favour. Just like i did! Nobody should tell you what you cannot do! #NeverGiveUp #DjokoLife

A photo posted by Novak Djokovic (@djokernole) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu