Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.05.2014.

08:31

Novak: U istom ritmu u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je prezadovoljan posle osvajanja Mastersa u Rimu i da se nada da će nastaviti sa dobrim igrama na Rolan Garosu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je u finalu turnira u ‘večnom gradu’ pobedio najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3, i tako došao do trećeg trofeja u Rimu u karijeri.

Bila je ovo sjajna nedelja. Nisam znao kako ću se osećati posle povrede, ali srećom nisam osećao nikakav bol i samo sam poboljšavao igru kako je nedelja odmicala. Imao sam nekoliko teških mečeva, četiri su bila u tri seta, a posle povratka u meču sa Raonićem dobio sam veliko samopouzdanje pred finale”, istakao je Đoković.

Naredni turnir koji očekuje Đokovića i sve najbolje tenisere sveta je Rolan Garos, koji počinje u nedelju.

Pobeda u finalu sjajnog turnira nad Rafom na šljaci je definitivno nešto što donosi samopouzdanje, ali i najveći izazov. Zadovoljan sam svojom igrom i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu na Rolan Garosu”, naglasio je Đoković.

Drugi reket sveta se potom osvrnuo na meč sa Nadalom.

Pokušao sam da budem agresivan od početka meča, ali to mi nije donelo rezultat, pošto sam imao mnogo neiznuđenih grešaka, ali nisam menjao plan. Našao sam svoj ritam na terenu i osećao sam se odlično. Pred meč sam se nadao da mogu da pobedim, kao i pred svaki ovakav duel. Ali, nikada ne potcenjujem svoje rivale, a posebno ne Rafu, koji je najbolji igrač u istoriji na šljaci. Nisam osećao da imam meč u svojim rukama, ali sam verovao u sebe i svoje sposobnosti, a na kraju sam imao dovoljno psihološke snage i iskustva, koje mi je pomoglo da odigram prave udarce u pravo vreme”, istakao je srpski teniser.

Tokom finalnog meča turnira u Rimu viđeno je dosta preokreta, a Novak ističe da je celo rivalstvo sa Nadalom takvo.

Ovaj meč je trajao više od dva sata, bilo je dosta dugih razmena udaraca, dugih poena, a to je deo našeg rivalstva, posebno na sporijim podlogama, na kojima imate više razmena nego na bržim. On je fizički najspremniji igrač na Turu, ali znam da sam i ja u dobroj formi, a moj ti mi ja smo uradili sjajan posao u poslednje dve godine da bih ja došao u takvu formu koja mi daje veliko samopouzdanje na terenu. Znam da mogu da mu pariram, ali i da moram da budem agresivan da bih ga pobedio”, naglasio je Đoković.

Đoković u Rimu ima podršku kao u retkom kom gradu na svetu, a srpski teniser kaže da se tamo oseća kao kod kuće.

Publika u Rimu je neverovatna, i ona ima udela u ovoj pobedi. Ta podrška je nešto što ne uzimam zdravo za gotovo, zahvalan sam im i pokušavam da im se odužim i pokažem koliko ih volim što više mogu. Možda malo pomaže to što malo pričam italijanski, ali se ovde zaista osećam kao kod kuće i blisko sa ljudima, tako da sam presrećan što sam osvojio titulu pred njima”, rekao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu