Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.04.2010.

14:15

Jubilarna titula Zikija i Nestora

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor osvojili su titulu u Barseloni, što je najboljem dublu sveta 20. zajednički trofej.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Oni su u finalu pobedili Australijanca Lejtona Hjuita i Marka Noulsa sa Bahama sa 4:6, 6:3, 10-6 za jedan čas i 19 minuta igre. Zimonjiću i Nestoru to je četvrta titula ove sezone, a prethodno su najbolji bili u Sidneju, Roterdamu i prošle sedmice u Monte Karlu. Takođe, igrali su finala na Australijan openu i Indijan Velsu.

Na početku nije delovalo da će srpsko-kanadska kombinacija doći do trijumfa jer su Hjuit i Nouls već na samom startu napravili brejk, a zatim su u narednom gemu spasili tri brejk lopte. Do kraja su Hjuit i Nouls rutinski čuvali prednost i poveli u setovima.

Posle razmene brejkova u ranoj fazi drugog seta, Zimonjić i Nestor napravili su ključni brejk u šestom gemu za vođstvo 4:2, pa su ubrzo uspeli da izjednače.

U ‘super setu, koji se igra do deset osvojenih poena, prvi dubl sveta imao je kontrolu od početka do kraja. Hjuit i Nouls su uspeli da nadoknade dva poena zaostatka i da izjednači na 4-4, a potom Zimonjić i Nestor uzimaju sledeća tri poena.

Usledila je serija rivala od dva poena, ali srpsko-kanadski dubl ponovo uzima tri poena uzastopno i zasluženo dolazi do trijumfa.

Za titulu u Barseloni Zimonjić i Nestor biće nagrađeni sa 89.500 evra i 500 ATP bodova. Nestoru je trofej u Kataloniji 68. u karijeri, a Zimonjić je zaključno sa ovom osvojio 36 titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu