Nova vest
Tenis

Subota, 15.11.2008.

16:33

Đoković: "Želim pobedu za kraj"

Novak Đoković radostan je zbog plasmana u finale Mastersa, ali kaže da mu je cilj da osvoji završni turnir sezone.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Đoković je posle pobede u polufinalnom duelu sa Francuzom Žilom Simonom (4:6, 6:3, 7:5) podsetio da je prošle sezone u Šangaju bio veoma slab, ali je najavio da će u finalnom duelu sa nikolajem Davidenkom dati sve da ostvari pobedu, koja bi ga primakla na samo 10 bodova iza Rodžera Federera na završnoj ATP listi za 2008. godinu.

"Plasman u finale je ogroman uspeh. Bilo bi sjajno da osvojim titulu, pošto mi je proteklih nekoliko meseci bilo baš teško", rekao je Đoković posle pobede nad Simonom.

"Prošle sezone nisam se dobro proveo u Šangaju, nisam osvojio nijedan set. Međutim, naučio sam lekciju i primenio znanje ove sezone", kaže Nole, koji je ovog puta već posle dva meča obezbedio plasman u polufinale.

Polufinalni meč Đoković je počeo loše, Simon je dominirao u prvom setu, pa su se navijači srpskog asa uplašili drugog uzastopnog nesupeha, posle poraza od Conge.

"Dobio sam ulogu favorita u ovom meču, što je verovatno uticalo na moju igru u prvom setu. Nisam imao dovoljno strpljenja i napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka", dodao je Đoković.

Međutim, od drugog seta Đoković preuzima inicijativu. Na kraju sezone svi teniseri su iscrpljeni, Nadal zbog povrede nije ni došao u Kinu, a Federer i Mari ispali su na putu do finala zbog iscrpljenosti. Protiv Simona probleme je imao i Đoković, kojem je u trećem setu ukazivana pomoć zbog povrede lista. Vratio se na teren i servirao za meč u desetom gemu, ali je napravio duplu servis grešku na brejk-lopti.

"Bio sam iscrpljen, hteo sam da sačuvam energiju. Hteo sam da sve završim udarcima, da skratim poene. Rizikovao sam, a u tom gemu mi se rizik nije isplatio. Ali, kasnije jeste", rekao je Đoković, koji je dobio preostala dva gema za konačnu pobedu i finalni meč sa Davidenkom.

Žil Simon, koji je pozvan na Masters umesto povređenog Rafaela Nadala, rekao je da su mu dobre partije u Šangaju značajno pomogle na povećanju samopouzdanja.

"Ovde sam pobedio drugog igrača na svetskoj rang listi, a danas sam protiv trećeg izgubio u tri seta, posle tri sata borbe. To će pojačati moje samopouzdanje", zaključio je Simon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu