Nova vest
Tenis

Utorak, 06.04.2021.

11:45

Rodik otkrio koje su mu pobede najdraže

Nekada prvi teniser sveta, Amerikanac Endi Rodik, otkrio je koje dve pobede su mu bile najdraže.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rodik otkrio koje su mu pobede najdraže
Foto: EPA/CHRISTOPHE KARABA

Rodik, koji je u novembru 2003. po prvi put zaseo na čelo ATP liste, te godine je osvojio i jedinu grend slem titulu u karijeri, na US Openu.

Osvojio je 32 titule u singlu da bi se sa terena povukao 2012. godine, iako je u dublu prestao da igra tri godine kasnije.

Odgovarajući na pitanja navijača na "Tenis Čenelu", Rodik je otkrio koja mu je pobeda najbliža srcu.

"U stvari, to su dve pobede. Ta pobeda nad Nadalom 2010. je bila stvarno nešto sjajn o. Ipak, verovatno mi je najdraža ona kada sam igrao sa Pitom Samprasom u Majamiju 2001. Imao sam tada 18 godina, bio je treći na svetu i ja sam bio daleko od najboljih rezultata, ali sam tada pobedio. Bilo je to mnogo važno za mene, ne samo što sam bio na terenu sa idolom, već što sam Pita zaporavo pobedio", otkrio je Rodik.

On i Sampras su se sastajali ukupno tri puta i Endi u pobedama vodi sa 2:1.

Za razliku od pozitivnog skora sa sunarodnikom, lošije je prolazio u mečevima sa Nadalom, Španac je pobedio na sedam u njihovih deset susreta.

Takođe, Endi je otkrio da više ne pije, ali da uveče ponekad uzme čašu crvenog vina, a rekao je i ko po njemu najbolje lomi rekete.

"Safin je bio sjajan da to uradi iz jednog udarca, ali i Fernando Gonzales, mada se to ne bi reklo na prvi pogled. Kad je van sebe, reketu nije bilo spasa", rekao je Endi, koji je dodao i da je zavidio Rodžeru Federeru na mirnoći uoči mečeva.

"Ja nisam bio takav. Uvek sam na teren izlazio napet ko struna", zaključio je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu