Nova vest
Tenis

Petak, 25.03.2016.

14:00

Pogled u 2007: Prvi Novakov Masters, budući br. 1

Novak Đoković do sada je u karijeri osvojio 27 titula iz Masters 1000 serije, a sve je počelo baš u Majamiju, na turniru koji je trenutno u toku.

Izvor: SO

Autor: SO

Pogled u 2007: Prvi Novakov Masters, budući br. 1

Godine 2007. Novak je još bio tinejdžer, a u Indijan Velsu stigao je do finala i izgubio od Rafaela Nadala.

Malo ko očekivao je da 19-godišnjak iz Srbije može na dva uzastopna turnira da pruži toliko dobre igre, ali Novak je na Floridi zaigrao još bolje i osvojio je trofej bez izgubljenog seta.

“Uvek je dobro vratiti se na teren na kojem sam imao toliko uspeha, pogotovo 2007. godine, kada sam ovde osvojio do tada za mene najveći trofej. Imam ta sećanja i ona mi pomažu“, rekao je Đoković pred početak ovogodišnjeg izdanja Majami opena.

Pobedio je Bračalija, Ljodru i Felisijana Lopesa, a zatim se revanširao Nadalu sa 6:3, 6:4 u četvrtfinalu.

Endiju Mariju u polufinalu je prepustio samo gem (6:1, 6:0) i tako je najavio dominaciju u odnosu na vršnjaka iz Škotske. Na 1:1 u prvom setu Mari je imao 0:40, ali do kraja nije osvojio niti jedan gem.

"Ovo je moj najgori meč na ATP turu", izjavio je posle meča razočarani Mari

U finalu je bio bolji od Argentinca Giljerma Kanjasa sa 6:3, 6:2, 6:4 – interesantno, trofej mu je predao njegov sadašnji trener Boris Beker. Novak je sa 19 godina postao najmlađi osvajač Majami opena u istoriji.

“Vredno sam radio kako bih došao do ove tačke i nadam se da je ovo samo početak duge karijere“, rekao je i bio u pravu Novak posle tog finala pre devet godina i dodao:

“Sada se osećam kao da sam prvi put u karijeri na potrebnom nivou, da budem među trojicom najboljih na svetu. Mislim da sam to dokazao pobedom nad Nadalom na ovom turniru. Naravno, još nisam pobedio Federera, ali nadam se da će i taj trenutak doći“.

Trijumfom u Majamiju Đoković je skočio sa desete na sedmu poziciju na ATP listi.

Đoković u petak na subotu igra svoj prvi meč u Majamiju, u meču drugog kola od jedan ujutru po srednjoevropskom vremenu sastaje se sa 87. igračem planete Kajlom Edmundom.

Biće to Novakov prvi duel u pohodu na šesti trofej na Floridi, posle 2007, 2011, 2012, 2014. i 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu