Nova vest
Tenis

Subota, 21.04.2012.

21:49

Nadal: Novak je favorit

Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković favorit u nedeljnom finalu turnira Masters serije u Monte Karlu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Meč počinje u 14 časova uz direktan prenos na televiziji B92.

„Kada vas jedan igrač pobedi sedam puta zaredom na travi, šljaci i tvrdoj podlozi onda je lako reči ko je favorit“, izjavio je Nadal.

Španac je u polufinalu savladao Francuza Žila Simona u dva seta i tako zabeležio 41. uzastopnu pobedu u Monte Karlu. Uprkos tome, Nadal kaže da se ne oseća najbolje na terenu.

„Osećam se gore nego u Melburnu jer tamo nisam imao fizičkih problema. Mogao sam da treniram, igrao sam mečeve u četiri ili pet setova, četiri protiv Bergiha i četiri protiv Federera. To je mnogo pripreme za finale. Ovde sam odigrao samo četiri meča i to u dva seta“, kaže Nadal.

Španac zna šta je potrebno da bi pobedio najboljeg na svetu.

„Znam da moram da budem agresivniji. Na kraju krajeva, ne možete mnogo da promenite svoju igru, nemam talenat za to. Pokušaću da promenim nekoliko stvari, kao što sam to učinio u Australiji npr. da igram agresivnije. To je jedini način. Srećan sam zbog načina na koji sam igrao finale Australijen Opena i tada sam rekao da sam na dobrom putu da pobedim Novaka. Ipak, imao sam problema sa povredom kolena, posebno u Majamiju“, kaže Rafa.

Đoković i Nadal će u nedelju odigrati 31. međusobni meč.

„Sutrašnji meč će biti odličan test za mene. Moram da pokušam duže riterne i da budem više u terenu nego danas, da kontrolišem poene. Nemoguće je protiv Novaka osvajati poene ako ste iza osnovne linije jer se suviše dobro kreće“, rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu