Nova vest
Tenis

Sreda, 31.08.2011.

12:14

Nadal: "Srećan sam što sam prošao"

Drugi teniser na ATP listi Rafael Nadal plasirao se u drugu rundu US Opena posle velike borbe i rekao da je bio "vrlo nervozan pre meča".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je savladao Kazahstanca Andreja Golubjeva sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:5) ali je rival imao nekoliko prilika da promeni tok meča.

"Bio sam vrlo nervozan pre meča jer sam znao o kakvom se teniseru radi. Golubjev je moju nervozu učinio većom svojom agresivnom igrom. On je svakim udarcem tražio 'viner'," rekao je na konferenciji za medije Nadal, "Ipak, ovo je bio dobar početak za mene. Pobeda u tri seta je nešto što sam i planirao da uradim u prvom kolu. Srećan sam što sam prošao i radujem se što sam ponovo na ovim terenima."

Nadal nije blistao protiv Kazahstanca, bio je manje odlučan nego ranije i nije ostvario 'očekivani' broj 'vinera'.

"Ne mislim da sam igrao loše, ali znam da ima još dosta prostora za napredak u igri. Moraću da češće ulazim u teren i nadam se da će tako biti već u sledećem susretu," rekao je Španac.

Sledeći rival Nadalu biće Francuz Nikolas Mau koji je uspeo da preokrene u meču sa Farahom iz Kolumbije i dobije meč rezultatom 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu