Novak lako i brzo do druge runde

Prvi reket sveta Novak Đoković odbranu titule na Vimbldonu započeo je sigurnom pobedom nad nekadašnjim svetskim brojem jedan Huanom Karlosom Fererom.

Izvor: JT

Ponedeljak, 25.06.2012.

14:00

Default images

Đoković je do trijumfa nad španskim teniserom došao sa 6:3, 6:3, 6:1, posle nešto više od jednog i po sata igre.

U narednom kolu, Đoković će igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Rajana Herisona i Jen-Hsun Lua iz Kineskog Tajpeha.

Đoković je odlično ušao u meč i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem, da bi mu Ferer uzvratio, pošto je srpski teniser poslao nekoliko lopti u aut. U trećem gemu Đoković je svojim greškama svom protivniku dozvolio da dođe do nekoliko prilika za brejk, a iako se prvi reket sveta nekoliko puta odbranio, na kraju je ipak morao da popusti, pa je Španac poveo sa 2:1.

Prvi reket sveta je odmah agresivno uzvratio za izjednačenje, da bi sigurnim servisom došao do novog vođstva. Ferero je uspeo da izjednači na 3:3, da bi potom Đoković vezao dva gema odličnom igrom, kako na svom, tako i na Fererovom servisu za 5:3. Đoković je u narednom gemu servirao za set u čemu je i uspeo posle 33 minuta igre.

Đoković je u drugom setu zaigrao značajno agresivnije pa je već u trećem gemu došao do brejka za 2:1. Novak je tu prednost održavao u gemovima koji su sledili, da bi Španac imao šansu da mu oduzme servis. Ipak, srpski teniser se odlično odbranio i poveo sa 5:3. U narednom gemu Novak je došao do dve set lopte, ali je Ferero obe odbranio i posle tri izjednačenja prvi reket sveta je poveo sa 2:0 u setovima.

Novak je bio veoma siguran na startu trećeg seta i u drugom gemu je došao do brejka zahvaljujući greškama Ferera za 2:0. U trećem gemu prvi reket sveta je imao malih problema da zadrži svoj servis, ali je ipak došao do 3:0, da bi potom samo nastavio niz, koji je Ferero prekinuo tek u šestom gemu za 5:1. Đoković je u narednom gemu odservirao za meč, ali tek pošto mu je Španac malo otežao posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: