Korejci se žale: Preispitajte sudije

Južnokorejska klizačka unija zatražila je istragu u vezi sa dodelom zlatne medalje Adelini Sotnikovoj smatrajući da je njihova takmičarka Kim Ju-Na oštećena.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2014.

11:32

Default images

Olimpijska šampionka iz Vankuvera 2010. osvojila je srebrnu medalju, iza 17-godišnje Ruskinje koja je u inače briljantnom slobodnom programu napravila grešku prilikom jednog doskoka, ali je ipak odlukom sudija za čak 5,48 bodova nadmašila Južnokorejku.

Ta odluka izazvala je buru negodovanja u južnokorejskoj javnosti, koja je optužila sudije da su pod pritiskom ruske publike bili pristrasni i dodelili pobedu domaćinima.

Čak dva miliona navijača potpisalo je peticiju na internetu tražeći da se preispita sudijska odluka.

"Južnokorejski tim u Sočiju ljubazno je zamolilo Korejsku klizačku uniju da od predsednika Međunarodne klizačke unije ISU Otavija Činkvante zahteva preispitivanje suđenja finala ženskog takmičenja", kaže se u saopštenju JKU.

Sotnikova je u petak osvojila zlato ukupnim rezultatom od 224.59 bodova, ispred Ju Na Kim sa 5.48 bodova zaostatka i Italijanke Karoline Kostner sa 7,86 bodova manjom ocenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: