Nova vest
Rukomet

Petak, 26.04.2019.

10:37

Vujović razočaran napušta Niš: Ugrozio sam zdravlje, igrači nemaju za sok

Legendarni Veselin Vujović podneo je ostavku na mesto trenera rukometaša Železničara, objavio je niški klub.

Izvor: LN

Autor: LN

Vujović razočaran napušta Niš: Ugrozio sam zdravlje, igrači nemaju za sok
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Vujović se na takav potez odlučio nakon poraza u Novom Sadu od Vojvodine 23:22 i zbog velikih finansijskih problema unutar kluba, bez obzira što su iz Železničara hteli da ga zadrže.

"Mislim da je ovo moralan čin posle dva poraza, a i posle jedne duge, teške sezone, koja je od početka do danas sve, samo ne jedna dobra sezona za klub i mene. Veliki teret sam nosio na svojim plećima. Ne mislim da je iko imao lošu nameru, nikome ništa ne zameram, ali sam radio u nenormalnim uslovima, sa čestim finansijskim problemima i ne mogu više. Igrači nemaju novac za sok ili čokoladu u pauzama na putu, da ne pominjem isterivanje iz stanova zbog neisplaćene kirije... Kako da motivišem igrača da se bori, gine na treningu ili utakmici ako tog dana nije jeo ili treba da ga izbace iz stana", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Vujović, koji obavlja i ulogu selektora reprezentacije Slovenije, dodao je da splet okolnosti doveo do toga da nisu mogli da se ispune planovi.

"Finansijski problemi od samog početka, logistika, strahovito loša situacija, degradiran sam, kao čovek, kao trener, kao stručnjak. Ugrozio sam zdravlje, ugrozio sam mir koji imam sa svojom porodicom i mislim da je najbolje da podnesem ostavku", dodao je Vujović.

Osvajač olimpijskog i svetskog zlata kao igrač sa tadašnjom Jugoslavijom, kao i dva puta prvak Evrope sa šabačkom Metaloplastikom, na klupi Železničara zadržao se devet meseci.

Rukometaši Železničara nalaze se na trećem mestu na tabeli plej-ofa Superlige Srbije sa četiri boda manje od lidera Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu