Conga u suzama završio karijeru FOTO

Francuski teniser Žo Vilfred Conga završio je karijeru porazom u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SN

Utorak, 24.05.2022.

17:30

Conga u suzama završio karijeru FOTO
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga najavio je da će mu Rolan Garos biti poslednji turnir u karijeri.

Kasper Rud ga je savladao rezultatom 6:7, 7:6, 6:2, 7:6 i plasirao se u drugo kolo turnira, a Congu poslao u penziju, a na ceremoniji pojavili su se Žil Simon, Rišar Gaske, Benoa Per, Pjer Ig Erber i Gael Monfis.

Foto: B92/Milan Tomiæ
Iskusni Francuz evidentno nije želeo da se oprosti od turnira u prvom kolu, a imao je i problema sa povredom ramena pa je poslednji gem servirao u suzama.

Conga je dobro počeo meč. Kada pogledamo kako je izgledalo u prvom setu, brejkova nije bilo, pa smo ušli u taj-brejk, gde je francuski teniser slavio sa 8-6 i osvojio prvi set.

U drugom, stvari su se maltene identično odvijale, ali je brejkova ipak bilo i nakon čega opet gledamo taj-brejk u kom je Kasper Rud trijumfovao i izjednačio na 1-1 u setovima.

Rame je mučilo Congu, videlo se to i ma koliko se Francuz trudio nije uspeo da pobedi Ruda, pa je porazom u prvom kolu Rolan Garosa i završio karijeru.

Sa lica mesta je sve preneo naš reporter Milan Tomić, pa se i sami možete uveriti kako je izgledao oproštaj Žo Vilfreda Conge uz poznate goste iz sveta tenisa.
Foto: B92/Milan Tomiæ
Foto: B92/Milan Tomiæ
Foto: B92/Milan Tomiæ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: