Nadal: Đoković me "razbio" u Melburnu, ja sam njega sad

Španski teniser Rafael Nadal izneo je utiske posle pobede nad Novakom Đokovićem za trofej Rolan Garosa.

Izvor: MS

Nedelja, 11.10.2020.

18:05

Nadal: Đoković me
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nadal je slavio u tri seta 6:0, 6:2, 7:5 i 13. put podigao pehar na svom omiljenom turniru.

"Čestitke Novaku na sjajnom turniru. Razbio me je u Australiji, sad sam ja došao na red. TO je deo igre. Jedan dan pobedi jedan, drugi dan drugi. Sve najbolje mu želim u budućnosti", rekao je Nadal odmah posle meča na terenu.

On je posebno apostrofirao značaj svakog pojedinca iz svog tima.

"Posle svega kroz šta sam prošao u karijeri, u smislu povreda, bez mog tima ništa ne bi bilo moguće. Zato njima hvala, isto kao i onima koji me podržavaju. Isto tako poruka svetu je da smo u kriznom trenutku i da svi moraju da budu pozitivni. Prevazići ćemo ovo". Prvi put u karijeri teniseri Nadal je uspeo da izjednači rekordera Rodžera Federa po broju Grend slem titula (20).

"Teška je godina, pobediti ovde mi znači sve. Nije trenutak da razmišljam o 20. Grend slemu i izjednačenju rekorda. Meni je bitan Rolan Garos, koji mi znači sve u karijeri. Samo igranje ovde je velika inspiracija", zaključio je Nadal nakon 999. trijumfa u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: