FIFA pokrenula postupak protiv Srbije – sporna zastava "Nema predaje"

Svetksa kuća fudbala (FIFA) pokrenula je disciplinarni postupak protiv Srbije, prenosi "Rojters".

Izvor:

Subota, 26.11.2022.

17:27

FIFA pokrenula postupak protiv Srbije – sporna zastava
EPA-EFE/Neil Hall

Pokrenut je zbog zastave na kojoj je prikazana teritorija Kosova uz poruku "Nema predaje", a koja se našla u svlačionici "orlova" nakon meča sa Brazilom. Navodno je reč o političkom transparentu.

Slučaj je otvoren na osnovu 11. člana pravilnika FIFA i člana četiri pravilnika na Svetskom prvenstvu, a koji se bave uvredljivim gestovima, znakovima i rečima, kao i korišćenjem sportskih događaja za promociju stvari koje nisu u vezu sa tim. Za sada nije poznato kada će i kakva biti odluka upravljajućeg tela.

Prethodno je novinar agencije "Asošijejted pres" bio zainteresovan za tu zastavu na konferenciji za medije kada je postavio pitanje u vezi sa njom Marku Grujiću, na koje ovaj nije odgovorio.

Komentarisao ju je i ministar tzv. Kosova koji je istakao da je ksenofobično to što se ona našla u svlačionici Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

467 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: