Srpski paraolimpijci otputovali u Rio (FOTO)

Srpski paraolimpijci otputovali su na Igre u Riju u petak u dve grupe.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2016.

12:41

Srpski paraolimpijci otputovali u Rio (FOTO)
Tanjug

Prva je krenula sa aerodroma „Nikola Tesla“ od 7.30, dok je druga put Brazila krenula 3 sata i 10 minuta kasnije.

Najveće sportsko takmičenje traje od 7. do 18. septembra, a Srbiju će predstavljati 16 sportista.

Na putu za Rio, sa aerodroma „Nikola Tesla", delegaciju Srbije ispratio je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Uroš Zeković, pomoćnik ministra za sport i predstavnici Apatinske pivare i Jelen tima, koji će kroz projekat „Šampioni svaki dan" bodriti naše šampione sve do sledećih igara u Tokiju.
Tanjug
Predvodi ih najbolja stonoteniserka sveta Branislava Perić-Ranković, osvajačica više od 200 medalja na međunarodnim i domaćim takmičenjima, uključujući srebra sa OI u Pekingu i Londonu.

"Neopisiva je sreća učestvovati na ovako velikom sportskom dogadjaju, a još je veća čast kada je to u bojama Srbije. Pripreme su bile naporne, svi smo uložili mnogo truda i snage kako bismo dočekali ovaj trenutak. Upravo krećemo u Rio da zaokružimo četvorogodišnji period treniranja sa željom da ponovimo uspeh iz Londona", rekla je predstavnica u stonom tenisu Borislava Perić - Ranković, osvajačica srebrnih medalja na predhodnim POI u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine.
Osim nje, u stonom tenisu će nastupiti još Nada Matić, Mitar Palikuća i Goran Prelić.
Od atletičara će se takmičiti svetski rekorder u bacanju čunja i osvajač zlatne olimpijske medalje u Londonu Željko Dimitrijević, Nebojša Đurić u bacanju kugle i Miloš Mitić u bacanju čunja. U disciplini bacanje koplja nastupiće Miloš Zarić, Nemanja Dimitrijević i Saška Sokolov.
U streljaštvu će nastupiti Rastko Jokić, Zdravko Savanović, Laslo Šuranji, Živko Papaz i Dragan Ristić, a u dizanju tegova Petar Milenković.

Srpska delegacija je sa prethodnih Igara donela pet medalja - dve zlatne i tri srebrne.

"Mogu da kažem da treba da budemo ponosni kao nacija na naš tim paraolimpijaca jer su medju njima pravi šampioni. Kao i pred svako takmičenje, strpljivo i predano su se pripremali, a nama ostaje da ih pratimo i bodrimo. Ove godine idemo još sigurniji jer imamo jaku podršku prijatelja. 'Jelen' je osmislio kreativan način da podrži naš tim i da podstakne gradjane da navijaju za paraolimpijce, ali i podrže sve osobe sa invaliditetom. Kad je jača podrška naroda, jača je i snaga sportista", rekao je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: