Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.04.2010.

18:42

Poništeni rezultati Kornelije Marek

Međunarodni olimpijski komitet poništio je rezultate poljske kros-kantri skijašice Kornelije Marek sa OI u Vankuveru pošto je koristila nedozvoljene supstance.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Marek je bila pozitivna na zabranjenu supstancu EPO (hormon koji podstiče proizvodnju krvnih zrnaca). Ona je priznala da je primila injekcije, ali da je mislila da uzima dozvoljene supstance. Poljakinja nije osvojila nijednu medalju u Vankuveru, a učestvovala je u osvajanju šestog mesta Poljske u štafeti na 20 km i devetog mesta u ekipnom sprintu.

U pojedinačnoj konkurenciji zauzela je 39. mesto u trci na 10 kilometara slobodnim stilom, bila je 11. na 30 kilometara masovnim startom i osvojila je 35. poziciju u poteri na 15 kilometara.

MOK je zatražio od Međunarodne skijaške federacije (FIS) da razmotri dalju kaznu za Marek. Sportisti za koje se utvrdi da su koristili EPO uglavnom dobijaju dvogodišnju suspenziju.

Ako FIS primeni pravila MOK-a Poljakinji će biti zabranjeno učešće na Olimpijskim igrama u Sočiju 2014. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu