Nova vest
Košarka

Utorak, 05.08.2014.

17:30

SAD: Otpali Vol, Bil i Milsap

Objavljen je skraćeni spisak igrača koji pretenduju na mesto u reprezentaciji SAD na predstojećem Svetskom prvenstvu u Španiji koje počinje 30. avgusta.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Sa spiska je otpao dvojac spoljnih igrača Vašington Vizardsa, plejmejker Džon Vol i bek Bredli Bil, kao i krilni centar Atlante Pol Milsap.

Na spisku je ostalo 16 igrača među kojima su najzvučnija imena nedavno oporavljeni Derik Rouz (Čikago), prošlogodišnji MVP regularnog dela NBA Kevin Durent (Oklahoma), Džejms Harden (Hjuston) i Stef Kari (Golden Stejt).

Od ostalih igrača najviše iznenađuje što je trener američke reprezentacije Majk Kžiževski na spisku ostavio centre Andrea Dramonda i Mejsona Plamlija i pre njih sa spiska odstranio prošlodišnjeg Ol-Stara Milsapa.

Kompletan spisak:

Derik Rouz (Čikago), Kevin Durent (Oklahoma), Džejms Harden (Hjuston), Stef Kari (Golden Stejt), Entoni Dejvis (Nju Orleans), Demijan Lilard (Portland), Kajl Korver (Atlanta), Demar Derouzan (Toronto), Klej Tomson (Golden Stejt), Čendler Parsons (Dalas), Kenet Farid (Denver), Gordon Hejvord (Juta), Demarkus Kazins (Sakramento), Andre Dramond (Detroit), Mejson Plamli (Bruklin)

Reprezentacija SAD je najveći favorit za osvajanje Svetskog prvenstva a takmičenje će početi u grupi C gde će se u Bilbau sastati sa Finskom, Novim Zelandom, Ukrajinom, Dominikanskom republikom i Turskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu