Nova vest
Košarka

Sreda, 02.04.2014.

21:53

Radonjić: Užitak biti deo ovog meča

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zahvalio se navijačima i igračima nakon velike pobede protiv Uniksa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crveno-beli su u prvoj utakmici polufinala Evrokupa u Kombank areni pobedili ruski tim sa 63:52.

Radonjić je dodao da sada ekipi predstoji bitniji deo posla u Kazanju.

„Čestitke igračima, zahvalnost navijačima koji su nam pružili užitak da bude privilegija biti deo ovog događaja. Utakmica od starta defanzivna, uz prostor protivniku koji je on koristio. Kako je vreme odmicalo uspostavljali smo kontrolu i do kraja odigrali odbranu na briljantan način, što nas je dovelo do pobedeč. Navijači su napravili ambijent koji smo mi na terenu iskoristili i na kraju savladali renomiranog i kvalitetnog protivnika koji je favorit za osvajanje ovog takmičenja.“

Zvezda u Kazanj nosi 11 poena prednosti.

„Ima da se igra još jedan meč, bilo bi pametno ostaviti neke stvari koje smo dobro napravili i za sledeću utakmicu. Ono što zabrinjava što nećemo moći da računamo na Radenovića nekoliko dana, videćemo kakva će biti pozicija za Kazanjč. Mislim da će i Laziću biti potrebna pauza. Veliko zadovoljstvo posle ove pobede nas stavlja u drugu poziciju da vidimo kako da iskoristimo dane na najbolji način i da dočekamo meč u Kazanju u optimalnom statusu. Mi smo se večeras bespoštedno borili. Radenović igrao povređen, svi su ostavili srce na parketu i napravili ovakvu razliku koja je izuzetno velika kako se razmišljalo pred meč. Ali, treba razmišljati da nas čeka 40 minuta na njihovom terenu, gde je neke protivnike iz Evrolige dobijao 30 razlike“, rekao je Radonjić.

Fantastičnu partiju odigrao je Tadija Dragićević koji je bio sjajan i u napadu i u odbrani.

„Izvanredna pobeda. Da nam je neko ponudio 10 razlike pre meča prihvatili bismo. Ostaje nam bitniji deo posla u Kazanju. Borili se od početka meča, oni su dobra ekipa. Odigrali sjajnu odbranu i to nas je vodilo ka pobedi. Ništa nije gotovo. Velika pobeda za nas, za zvezdaše, za Srbiju. Hvala navijačima, bilo je divno igrati ovde večeras“, istakao je Dragićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu