Nova vest
Košarka

Petak, 04.01.2013.

21:18

EL: Braun srušio Fenerbahče

Košarkaši Montepaskija iz Sijene došli su do druge pobede u grupi F Top 16 fazi Evrolige, pošto su u drugom kolu pobedili Fenerbahče Ulker sa 98:92.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

S druge strane, turski klub je doživeo drugi poraz, pošto je na startu druge faze elitnog takmičenja izgubio od Barselone sa 100:78.

Montepaski je do trijumfa u Istanbulu došao zahvaljujući odličnoj završnici, ali i sjajnom Bobiju Braunu koji je postigao 41 poen i imao sedam asistencija za neverovatan indeks uspešnosti 50.

Braun je sa 41 poenom izjednačio rekord Evrolige, a pored njega samo trojici igrača je pošlo za rukom da upišu toliko poena. To su učinili pokojni Alfonso Ford 2001. godine za Peristeri, Karlton Majers iste godine za Bolonju, i godinu dana kasnije Kaspars Kambala, kada je branio boje Efes Pilsena.

Pored Brauna, u redovima tima iz Sijene se istakao i Viktor Sanikidze sa 19 poena i osam skokova. Jedini srpski košarkaš u redovima Montepaskija Aleksandar Rašić nije ulazio u igru.

U poraženom timu, najbolju partiju je imao Bojan Bogdanović, koji je meč završio sa 31 poenom i četiri skoka. Zapažen je bio i bivši igrač Montepaskija Bo Mekejleb sa 17 poena, dok je Uroš Tripković ostao na klupi.

U drugom meču grupe, Olimpijakos je očekivano bio bolji od Bešiktaša sa 77:64. Aktuelni šampion Evrope je kontrolisao meč od samog početka, a turski klub nijednog trenutka nije uspeo da mu pripreti. Vasilis Spanulis je bio najbolji u redovima Olimpijakosa sa 18 poena i četiri asistencije, dok je Jorgos Printezis dodao 14 poena. Kod Bešiktaša, Danijel Juing je postigao 15 poena, poen više od Damira Markote. Bivši košarkaš Partizana Kurtis Džerels meč je završio sa 13 poena.

U četvrtak, Kaha Laboral je pobedio Makabi sa 71:71 u Tel Avivu, dok je Himki šokirao i Barselonu sa 78:65.

Evroliga, Top 16 drugo kolo:
četvrtak:
Anadolu Efes – Panatinaikos 78:64
Bamberg – Real Madrid 67:82

Makabi – Kaha Laboral 70:71
Himki – Barselona 78:65

petak:
Žalgiris – Unikaha 63:75
Alba – CSKA 57:75

Fenerbahče – Montepaski 92:98
Olimpijakos – Bešiktaš 77:64

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu