Nova vest
Košarka

Sreda, 24.07.2002.

15:42

Varajic za B92: Povreda Tarlaca nije teze prirode

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Monotoniju" sa priprema jugoslovenske kosarkaske reprezentacije u nemackom Rotenburgu narusio je Dragan Tarlac koji je u ponedeljak uvece dobio jak udarac u list desne noge. Pojavio se veliki hematom i medicinska ekipa je centra Reala poslala u Beograd kako bi se utvrdila tezina povrede. Prve prognoze po pojedinim medijima su cak govorile da ce zbog povrede Tarlac morati da propusti ovogodisnje SP. Medjutim u izjavi za B92 clan strucnog staba reprezentacije Zarko Varajic kaze da ocekuje da ce se Tarlac pridruziti ekipi vec pocetkom sledece nedelje:

Dragan se posle povrede lista u utorak vratio u Beograd i vec u vecernjim casovima imao prvu terapiju. Nadamo se da povreda nije teze prirode – pod stalnim je terapijama, ici ce kod lekara u sredu i pre i posle podne, i mi ga ocekujemo da se vrati u ekipu u ponedeljak. Tarlac se vratio u Beograd vise iz preventivnih razloga, nego sto je u pitanju bas toliko teska povreda.

Standardno pitanje za pripreme reprezentacije – kako proticu dani u Rotenburgu, i da li ima jos reprezentativaca koji imaju problema sa eventualnim povredama ?

Usli smo u zadnji radni ciklus – sto se tice ovih priprema u Nemackoj. Slede nam jos 3 radna dana, 4 treninga ( jedan je vec odradjen u sredu) i utakmice sa selekcijom Nemacke. Treninzi su izuzetno teski jer je ritam pojacan. U Beograd se vracamo u subotu. Na nase zadovoljstvo svi ostali su dobro, dobro rade i podnose velike napore – sto ce biti dobra podloga za 2.fazu gde nam sledi serija utakmica: od turnira u Istanbulu, turnira u Beogradu i Braunsvajgu. U SAD odlazimo 21.avgusta, u Cikagu nas ocekuju 2 utakmice, a 26.avgusta prebacujemo se u Indijanopolis. Bicemo dobro pripremljeni i spremni za sve izazove koji nas ocekuju na SP" rekao nam je Varajic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu