Nova vest
Košarka

Utorak, 14.02.2012.

15:57

Jovanović: "Ne bih da izdvajam..."

Trener Partizana mt:s Vladimir Jovanović rekao je da "ne bi da izdvaja favorite" pred finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

"Suvišno je pominjati da je kup jedno specifično takmičenje i ne bih se složio da je najlakše stići do trofeja, nego je najbrže, s obzirom da postoje samo tri utakmice.

Mislim da je vrlo zahtevno i psihički i fizički, dolazi u sred naporne sezone, za svaku ekipu koja učestvuje na turniru. Zahteva dobru i fizičku i psihičku spremu, tri utakmice koje nisu ni malo lake i koje idu dan za danom. Partizan mt:s ima uvek visoke ambicije. Poslednje četiri godine je osvojen nacionalni kup i uvek odlazimo sa visokim ambicijama i imamo nameru da trofej namenjen pobedniku kupa zadržimo u svojim vitrinama. Daćemo sve od sebe da taj trofej ostane kod nas."

Partizan, kao branilac trofeja, 'otvara' finalni turnir utakmicom sa Mega Vizurom u četvrtak u 18 časova. I prethodne godine u istoj fazi takmičenja 'crno-beli' su se sastali sa akipom Mega Vizure, tada je bilo 80:65.

"Što se tiče naše prve utakmice, mi se već drugu godinu za redom susrećemo sa ekipom Mega Vizure u četvrtfinalu. To je tim koji je sastavljen od mladih igrača koji su talentovani i taj svoj talenat, kroz određeno vreme treba da pretvore u kvalitet. Igraju sa velikim uspehom srpsku ligu i sigurno im neće nedostajati motiva niti energije da odmere snage sa svojim starijim kolegama. Za njih je to lepa prilika, kao i prošle godine, da odmere snage na parketu, i oni tu šansu neće ispustiti. Talenat im je nesporan, kvalitet će doći velikim radom koji im predstoji. Mi moramo da uđemo jako koncentrisani, da bismo pokazali tu razliku u kvalitetu," rekao je Jovanović za zvanični sajt beogradskog kluba.

"Ne bih izdvajao favorite, ono što je nama važno, kao što sam već napomenuo, mi idemo u Niš sa ciljem da osvojimo trofej", istakao je trener crno-belih Vladimir Jovanović.

Košarkaši Partizana mt:s u utorak imaju slobodan dan, a u sredu u večernjim časovima kreću u Niš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu