Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.11.2011.

01:41

Meč NCAA na nosaču ispred Obame

Početak nove NCAA sezone obeležila je utakmica između Severne Karoline i Mičigena koja je odigrana na nosaču aviona USS Karl Vinson.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji koledž igrači ova dva popularna univerziteta igrali su pred očima predsednika Sjedinjenih Američkih Država Baraka Obame.

Iako je rezultat bio u drugom planu, Severna Karolina je slavila sa 67:55. Predvodili su je Harison Barns sa 17 poena i 7 skokova, te Džon Henson sa 12 koševa i 9 uhvaćenih lopti. Kod poraženih se istakao Drejmond Grin sa 13 poena i 25 skokova.

Oba tima su nosila specijalnu seriju dresova u 'maskirnom' stilu vojske, a umesto imena igrača jednostavno je pisalo USA".



Od 10 najbolje rangiranih timova mučio se jedino Djuk. Oni su sa 77:76 savladali Belmont, a ova pobeda je bila 901. u karijeri njihovog trenera Majka Kžiževskog.

"Kouč K" sada zaostaje samo jednu pobedu za Bobom Najtom, svojim koledž trenerom i mentorom. Selektoru SAD-a ovo je 37. NCAA sezona na mestu glavnog trenera.

Rand listu Univerziteta u Americi predvode Severna Karolina, Kentaki, Ohajo Stejt i četvrtoplasirani, branilac titule, Konektikat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu