Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.10.2010.

23:17

Šampion Evrope srušio NBA šampiona

Košarkaši Barselone pobedili su na svom terenu NBA šampiona Los Anđeles Lejkserse rezultatom 92:88 (21:24, 24:20, 23:26, 24:18).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U veoma uzbudljivom duelu u prestonici Katalonije, Barsa se bolje snašla u ’penal završnici’ i pobedila je tim legendarnog Fila Džeksona.

U pobedničkoj ekipi najbolji je bio Pit Mikel koji je meč završio sa 26 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Odličan je bio i Huan Karlos Navaro sa 25 poena i šest asistencija, Terens Moris je dodao 12, a Fran Vaskez 10 poena.

Iako su Lejkersi još uvek u fazi priprema za predstojeću sezonu, a Barselona već u takmičarskom ritmu, i iako je Kobi Brajant igrao nedovoljno oporavljen, trijumf Barse predstavlja ipak veliko iznenađenje.

U ekipi iz Kalifornije nekadašnji košarkaš Barse Pau Gasol postigao je 25 poena. Kobi Brajant ubacio je 15, a Lamar Odom i Derik Fišer po 12 poena.

Barsa je od samog početka utakmice pokazala da se neće lako predati. Iako je ovo bio prijateljski meč, na parketu je ’prštalo’, a nijedna ekipa tokom utakmice nije stekla dvocifrenu prednost.

U samom finišu meča Barsa se trojkama Morisa i Mikela odlepila, Brajant je na drugoj strani promašio dve trojke u pokušaju da izjednači, a Navaro nije promašivao sa ’penala’ za razliku od Odoma i Brajanta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu