Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.08.2010.

20:43

EP: Poraz kadetkinja za treće mesto

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu u Grčkoj.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

U utakmici za treće mesto Srbija je poražena sa 50:44 od Francuske, kojoj je to ujedno drugi trijumf nad našim devojkama na šampionatu.

Titulu šampionki ’starog kontinenta’ osvojile su Ruskinje, koje su u finalu savladale reprezentaciju Hrvatske rezultatom 71:53.

Selekcija Srbije je bolje ušla u meč i tokom prvog perioda diktirala tepo, ali je u drugom totalno stala i Francuska je potpuno preokrenula situaciju na terenu. Ipak, izabranice Zorana Kovačića nisu odustale, uporno su jurile za rivalkama i četiri minuta pre kraja stigle su do izjednačenja, za 42:42.

Međutim, slično kao i u prvom odmeravanju snaga sa Francuskom, i ovoga puta su stale. Sledeći put su poentirale tek na isteku 40. minuta, a za to vreme Francuska je napravila seriju 8:0 i stigla do pobede. Na tom meču naše devojke su platile danak veoma lošem šutu sa svih pozicija. Osim toga, Francuskinje su ih sasvim nadskočile, nisu im dozvoljavale da isprave promašaje, a samim tim i da dođu do prednosti.

Francuska – Srbija 50:44 (10:12, 18:7, 11:15, 11:10)
Francuska: Pfister, Badian, Turčinović 6, Epupa 11, Paget, Morateur, Ture, Ajaji 11, Gaje, Koundouno 9, Djaldi Tabdi 6, Sisoko 7.
Srbija: Topuzović 4, Crvendakić, Vidaković 7, Kovačević 13, Nović, Nikolić, Stanačev 5, Vučković 4, Janković 1, Čorto 2, Mandić 8, Bošković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu