Nova vest
Košarka

Utorak, 09.03.2010.

20:36

Protić za B92: "Zaslužena pobeda"

Plejmejker FMP Železnika Nemanja Protić kaže za B92 da je njegov tim zaslužio pobedu protiv Liježa (81:55) i prolaz u Top 8 Evročelendža.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Bio je ovo veoma težak meč za nas jer smo imali imperativ pobede, u suprotnom bismo ispali. Počeli smo dobro u napadu, ali nešto slabije u odbrani. Kada smo povezali redove u defanzivi u trećoj četvrtini, sve je došlo na svoje i zasluženo smo slavili. Sve u svemu, odigrali smo dobru utakmicu“.

Posle dobrog starta, FMP je zbog poraza od Zagreba i Artlanda izgubio prvu poziciju u grupi i u četvrtfinalu će igrati sa nemačkim Getingenom.

„Žao nam je što nismo prvi u grupi jer je izuzetno bitno ko u četvrtfinalu ima prednost domaćeg terena. Sami sebi smo iskomplikovali situaciju, ali imamo šanse za prolaz – u Evročelendžu dobro igramo na strani i nema nikakvih razloga za strah. I u Nemačkoj ćemo ići na pobedu“.

Protić kaže da je ključno ići korak po korak i da je rano razmišljati o eventualnom trofeju.

„Pokazali smo kvalitet i na Kupu Radivoja Koraća, zašto ne bismo i ovde? Ipak, potrebno je da idemo postepeno, prvi cilj nam je da odemo na ’fajnal-for’, a posle ćemo videti“, zaključio je Protić za B92.

"Ostvarili smo cilj. Mnogi su sumnjali da ćemo uspeti da se plasiramo u četvrtfinale. Priznajem, ni ja nisam bio preveliki optimista na početku Top 16 faze. Evročelendž kup je treće takmičenje po rejtingu, ali u njemu učestvuje mnogo kvalitetnih ekipa i ne treba ga potcenjivati. Čeka nas nemački Getingen i tek ćemo sakupiti prave informacije o sledećem protivniku", rekao je posle meča trener FMP-a Vlade Đurović.

Prvi meč četvrtfinala igra se 23. marta u Nemačkoj, revanš tri dana kasnije u Železniku, a eventualna majstorica 30. marta na terenu Getingena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

7 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu