Nova vest
Košarka

Četvrtak, 24.07.2008.

21:07

Pobeda juniorki za 4.mesto u grupi

Juniorke Srbije su odigrale poslednju utakmicu u grupu F Evropskoj prvenstva u Slovačkoj. One su pobedile Bugarsku sa 78:61.

Izvor: Andrijana Žikić

Autor:Andrijana Žikić

Default images

Po četvrtinama je bilo 15:10, 21:18, 21:18, 21:15. Reprezentacija Srbije je ostvarila skor od 2 pobede i 3 poraza što je nedovoljno za prolaz u završnicu šampionata. Najbolja košarkašica na utakmici bila je Srpkinja Sara Krnjić sa 24 poena i 16 skokova. Latinka Dušanić je zabeležila 14 poena. U bugarskoj ekipi najefikasnija bila je Stanislava Stankova sa 18 poena.

Prvo poluvreme meča proteklo je bez većih oscilacija u igri, a oba tima su uspevala da "uhvate" priključak.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo izabranicama Zorana Kovačića, koje su počele da stvaraju prednost od početka treće deonice i nisu dozvolile da je rivalke smanje i eventualno preokrenu rezultat.

"Znali smo kada smo dolazili na takmičenje ove godine da će biti teško, jer smo izgubili dosta dobrih košarkašica. Drugi timovi su u međuvremenu imali bolje igračice nego prethodnih godina. Ali, sa onima kao što su Sara Krnjić. možemo mnogo čemu da se nadamo u budućnosti", izjavio je Kovačić neposredno posle utakmice.

U okviru utakmica od petog do osmog mesta na šampionatu, Srbija (F4) se sastaje sa domaćom selekcijom Slovačke (E3). Meč se igra 26. jula od 13:30h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve
Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

8 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu