Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.08.2017.

13:44

'Olimp' preko Maestra, Savića i Ždera do titule

Beogradska ekipa 'Olimp' je pobedom nad 'Zmajevima' 21:12, postala šampion Srbije u konkurenciji 24 ekipe na finalnom turniru u prvenstva Srbije u basketu 3x3.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

'Olimp' preko Maestra, Savića i Ždera do titule
Foto: KSS

Turnir je tokom tri meseca igran u 35 gradova, a završnica je organizovana u subotu na Trgu Republike.

Treće mesto su zauzeli momci iz Novi Sad Al Vahda, koja se nalazi među najboljim svetskim ekipama. Upravo protiv ekipe koju čine reprezentativci Marko Savić, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Nikola Pavlović, 'Olimp' je igrao u polufinalu.

Bili su bolji sa 20:16 i finale je prošlo uz mnogo manje neizvesnosti.

Prvaci Srbije u basketu osvojili su novčanu nagradu od 150.000 dinara, nagradni vaučer od 20.000 dinara, robne nagrade KSS, kao i odlazak na kvalifikacioni masters turnir u Debrecinu (28. i 29. avgust). Veliki pehar i medalje predao im je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Drugoplasiranim 'Zmajevima' pripala je suma od 75.000 dinara, dok su Novosađani osvojili 30.000 dinara.

Na finalnom turniru u Beogradu, odigrano je i juniorsko finale u basketu. Prvo mesto je zauzeo Zemun pobedom nad ekipom Zemunci. U ženskoj konkurenciji, u revijalnom delu, pobednice su basketašice iz tima Minjoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu