Nova vest
Košarka

Sreda, 05.03.2003.

21:57

Bartomeu: Do 2006. godine bez promena u Evroligi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle nekoliko godina borbe Fibe i Uleba, organizacija evropskih profesionalnih liga uspela je da izadje kao pobednik i pojača njihovo najjače takmičenje - Evroligu.    

Predsednik Evrolige, Jordi Bertomeu smatra da je tekuća sezone samo potvrda kvaliteta ovog takmičenja, pošto su prve dve godine protekle u organizaciji, u prvoj, a zatim i ujedinjavanju svih najjačih ekipa u drugoj godini. 

Ovo je takmičenje profesionalnih klubova i organizacija koja omogućuje klubovima da sami organizuju svoje takmičenje i zajedno donose odluke.” 

Bartomeu je dodao da su najvažnije odluke donete ove sezone vezane za stabilnost takmičenja i marketing: “Do 2006. godine Evroliga će zadržati 24 ekipe. Druga stvar je da smo usvojili novi plan marketinga, koji će uključivati sve timove učesnike. Glavni cilj nam je da promovišemo ime Evrolige kao sinonim za kvalitetnu košarku”.

Podsetimo, Srbija i Crna Gora će sledeće sezone imati samo jednog predstavnika.

O odnosu sa vodećom organizacijom svetske košarke Fibom, Bartomeu je rekao: “Kalendar medjunarodnih utakmica mora da bude uskladjen sa rasporedom klubova, jer su oni najvažniji i moraju biti zaštićeni”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu