Nova vest
Košarka

Utorak, 30.06.2015.

12:07

Nikolić košarkašicama: Vi ste dragulj Vidovdana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je evropske šampionke u košarci, poručio im da će njihov uspeh večito biti zabeležen i da su dragulj Vidovdana.

Izvor:

Autor:

Default images
tanjug.rs

"Ne znam da li je ijedan predsednik pre mene imao priliku da dan za danom čestita sportistima. Vi ste bile pravi dragulj Vidovdana", poručio je Nikolić.

Predsednik takodje očekuje da će košarkašice Srbije nastaviti da pobeđuju i ubuduće.

"To se očekivalo od vas još kad ste bile devojčice i trebalo je samo da vas preuzme pravi selektor i da iz vas izleti ono najlepše", dodao je Nikolić.

Predsednik Srbije je naglasio da je ponosan na košarkašiće koje su najbolji mogući uzor mladim generacijama.

"Vi ste nešto najlepše što se dogodilo Srbiji", poručio im je Nikolić i dodao da će ono što su postigle ostati večito upisano u istoriji sporta.

Predsednik se "opravdao" što nije mogao da prisustvuje finalu Evropskog prvenstva u košarci u Budimpešti, rekavši da je tog dana otkrivao spomenik Gavrilu Princiopu, ali je poručio da će sledeći put sigurno doći.

U ime košarkašica predsedniku Nikoliću je zahvalila košarkašića Jelana Milovanović, koja mu je uručila dres sa brojem jedan i sa potpisima svih članica srpske reprezentacije.

Njena koleginica Nevena Jovanović, koja slavi rodjendan, dobila je od predsednika Nikolića buket cveća.

Prijemu je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i potpredsednik saveza Dejan Tomašević.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije svečano je dočekana u Beogradu, a nove evropske šampionke pozdravilo je oko 10 hiljada ljudi ispred gradske Skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu