Tim: Veliki trener i sećanje na '13

Tim Dankan izjavio je odmah posle osvajanja pete titule sa Sparsima da je trener Greg Popovič bio ključni faktor trijumfa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2014.

04:52

Default images

Uz njega, Dankan je naveo veliku želju celog tima, pobednički mentalitet i sećanje na prošlogodišnji neuspeh u finalu protiv Hita, kao ključne faktore pobede.

Sparsi su prošle godine izgubili u sedam utakmica, iako su imali praktično dobijen meč broj šest, koji bi im doneo titulu. Ovog puta su se vratili i dobili ubedljivo, sa 4-1 u seriji i četiri ubedljive dvocifrene pobede.

"Fantastičan trener, ima strast prema igri, spoobnost da se razvija zajedno sa igrom i da nas usavršava", kaže Timi. "Nema drugog takvog trenera", rekao je emocijama ophrvani petostruki NBA šampion.

Dankan je rođen pre 38 godina na Američkim Devičanskim Ostrvima, a u NBA je stigao 1997, kao prvi pik na draftu.

Osvajanjem šampionata on je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je bio član šampionskih timova u tri različite decenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: