Monstruozni tripl-dabl Dončića protiv najbolje ekipe NBA

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su posle produžetka Milvoki Bakse 136:132.

Izvor: PT

Nedelja, 09.08.2020.

08:11

Monstruozni tripl-dabl Dončića protiv najbolje ekipe NBA
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao na ovom susretu i meč je ispratio sa klupe za rezervne igrače.

Dalas i Milvoki priredili su nam sjajnu utakmicu, koja se činila da će otići u ruke Baksima s obzirom da su na dva minuta do kraja imali +7.

Međutim, ekipa Majka Badenholzera nije uspela da održi prednost i Mevsi preko Finija Smita, Dončića i Porzingisa uspevaju da se vrate i da meč uvedu u produžetak.

Dončić je pogodio ključna bacanja, a Džordž Hil je promašio trojku za pobedu. Lopez i Janis su pokušali iz odbojke, ali su bili neprecizni i ušlo se u dodatnih pet minuta.

Dalas je furiozno krenuo produžetak sa čak tri trojke zaredom i već tada je moglo da se nasluti da će pobeda pripasti timu iz Teksasa. Baksi su uspeli da se vrate, a sve dileme rešio je Dončić. Reprezentativac Slovenije je na 11 sekundi do kraja postigao ključan koš kojim su Mevsi otišli na +5, odnosno na dva napada poseda. To je bila nemoguća misija za Bakse i trijumf odlazi ekipi Rika Karlajla.

Dončić je pružio spektakularnu partiju sa 36 poena, 14 skokova i 19 asistencija (12/24 iz igre), a pratili su ga Fini Smit sa 27/11 i Porzingis sa 26 poena i 11 skokova.

U poraženom sastavu Adetokumbo i Lopez su postigli 34 poena, a Midlton 21 i 11 asistencija.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: