Jokić ne može sâm, Majami lako pobedio oslabljeni Denver

Košarkaši Majami Hita su rezultatom 125:105 pobedili Denver Nagetse u prvoj utakmici nastavka NBA sezone.

Izvor: SN

Subota, 01.08.2020.

18:25

Jokić ne može sâm, Majami lako pobedio oslabljeni Denver
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

U Orlandu se bez publike odigrala još jedna NBA utakmica, a u ovoj je Majami bez većih problema pobedio Denver.

Kako smo rekli još pre meča, Nagetsi su u susret ušli bez tri "stratna" beka i to se u njihovoj igri itekako osetilo, pošto su i Dozir i Moris brzo ušli u probleme sa ličnim greškama.

Majami je starim dobrim receptom koji sadrži dobru odbranu, odličan protok i precizan šut kako za tri tako i sa penala uspešno odolevao napadima Denvera uglavnom preko Jokića, pa na kraju zasluženo slavio sa 125:105.

Upravo je Jokić bio glavni igrač Denver Nagetsa sa 19 ubačenih poena i uz to je imao 7 skokova i 6 asistencija. On je u prvom poluvremenu maltene sam nosio Nagetse, pošto je u tom periodu ubacio 14 poena.
Bilo je dosta kompetitivne košarke u tom periodu utakmice, a krajem prve četvrtine smo videli i veliki broj faulova. Izabranici Erika Spolstre su uspeli u par navrata da se odlepe, ali su se Nagetsi uvek vraćali.

U završnici druge četvrtine videli smo preokret Nagetsa koji na poluvreme odlaze sa pola koša prednosti 57:56, a u nastavku su ih košarkaši Majamija potpuno potukli.

Ekipa Hita je u trećem periodu uspela da ubaci čak 38 poena, delovalo je kao da je i sam Nikola Jokić u jednom momentu odustao od jurnjave za Majamijem, a tek tada je "proradio" Džeremi Grent.

Posle toga smo videli klasično odrađivanje posla od strane Majamija, a odličnu rolu u poslednjih 12 minuta imao je Keli Olinik, koji je ubacio tri trojke i ukupno ubacio 20 poena u tom periodu meča.

Denver jeste igrao bez nekih važnih igrača, Marija, Bartona i Herisa, ali su delovali veoma bledo i nezainteresovano naspram "naštimovanog" Majamija.

Pored Jokića, istakao se i Džerami Grent sa 19 poena, Moris je imao 13, Kreg 10, a Porter Džunior 11 poena. Na drugoj strani Adebajovih 22 poena ispratio je Džimi Batler koji je dodao i 7 asistencija, Olinik je ubacio 20, a Dankan Robinson 17 poena.

Okršaj Denver Nagetsa i Majami Hita možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: