Pau Gasol: Evropa nije bila opcija

Španac Pau Gasol nedavno je potpisao ugovor sa Portland Trejl-blejzersima pa će igrati i 19. sezonu u NBA ligi.

Izvor: AK

Utorak, 30.07.2019.

09:00

Pau Gasol: Evropa nije bila opcija
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Bivši as Memfisa, Lejkersa, Čikaga, San Antonija i Milvokija kaže da povratak u Evropu nije bio moguć.

Iako su njegovi mnogo mlađi zemljaci Nikola Mirotić i Aleks Abrines napustili NBA i sledeće sezone će igrati u Evroligi, on je planirao da ostane u SAD.

"Nisam razmatrao mogućnost povratka u Evropu. Moja ideja je bila da ostanem u NBA. Nakon što sam sagledao sve opcije, Portlandova je bila najbolja i osećam da se uklapa najbolje za moju karijeru u ovom trenutku", rekao je Gasol.

Da se vratio u Evropu, Gasol bi verovatno opet igrao za Barselonu.

"Nisam razmatrao povratak u Evropu, u Barselonu, koja bi bio tim o kojem bi razmišljao da se vratim", dodao je Španac koji je prošle sezone prosečno beležio 4,2 poena uz 4,7 skokova i 1,9 asistencija za San Antonio pre trejda u Milvoki za koji je odigrao samo tri utakmice.

Gasol ima 39 godina, bio je treći pik na draftu 2001. od strane Atlanta Hoksa, ali su ga odmah trejdovali u Memfis Grizlise za Šarifa Abdur-Rahima.

Bio je ruki godine, dva puta šampion sa Lejkersima, šest puta Ol-star. Sa Španijom prvak Evrope tri puta je jednom šampion sveta, a ima i dva olimpijska srebra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: