Počela Big3 sezona – dominirali Džonson i Evans, oduševio i Oden VIDEO

Počela je nova, treća sezona Big3 šampionata, koji bi mogao da se opiše kao NBA verzija basketa 3x3.

Izvor: AK

Ponedeljak, 24.06.2019.

16:35

Počela Big3 sezona – dominirali Džonson i Evans, oduševio i Oden VIDEO
Photo by Andy Lyons/BIG3/Getty Images

Zahvaljujući spektakularnim imenima koja nastupaju, Big3 ove sezone prenosi i američka nacionalna televizija CBS.

Već prvog vikenda u Indijanapolisu i Detroitu gledaoci su mogli da uživaju u zanimljivim okršajima bivših NBA zvezda, a u centru pažnje bili su Džo Džonson i Greg Oden.

Pročitajte još Amerikanci žale što su "izgubili" Buluta: On je srpski Majkl Džordan Nekadašnji superstar Atlente i Bruklina Džonson je dominirao u pobedi "Triplets" nad "Aliens" sa dabl-dablom od 27 poena i 16 skokova.

U istom meču, veliku pažnju privukao je i igrač "vanzemaljaca", nekadašnji prvi pik Oden kojem su povrede upropastile karijeru.

Fantastičan je bio i Redži Evans sa 22 poena i 23 skoka u pobedi "3 Headed Monsters" nad "Trilogy" sa 51:46.

Najubedljivija je bila ekipa Power koja je razbila "3's Company" 50:38 uz 28 poena Katina Moblija, koji je pogodio pet trojki. Najneizvesnije je bilo u duelu "Killer 3's" i "Tri-State" gde su "Ubice trojkama" slavile 54:52.

Nesuđeni tim našeg najboljeg basketaša Dušana Buluta "Ball Hogs" izgubio je od "Ghost Ballers" 50:39.

Sledećeg vikenda domaćini su Šarlot i Filadelfija. U Big3 šampionatu učestvuje 12 ekipa, a pobednik je prvi tim koji postigne 50 poena.

Ne postoje zvanični podaci o platama igrača, ali se spekuliše da su slične kao prošle sezone kada su dobijali oko 10.000 dolara po utakmici.

S obzirom da regularni deo sezone ima devet vikenda, to znači da najmanje zarade 90.000 dolara, a finalisti dodatnih 30.000.
Photo by Gregory Shamus/Big3/Getty Images

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: