Jokić u najboljoj petorci NBA lige!

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je izabran u najbolju petorku NBA lige za sezonu 2018/19.

Izvor: SV

Četvrtak, 23.05.2019.

20:05

Jokić u najboljoj petorci NBA lige!
Photo by Maddie Meyer/Getty Images

Pored njega u petorci sezone se nalaze Stef Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Janis Adetokumbo (Milvoki) i Pol Džordž (Oklahoma).

Drugi najbolji tim ove sezone čine:

Demijan Lilard (Portland), Kevin Durent (Golden Stejt), Džoel Embid (Filadelfija), Kvaj Lenard (San Antonio) i Kajri Irving (Boston).

Treći najbolji tim ove sezone čine:

Rasel Vestbruk (Oklahoma), Blejk Grifin (Detroit), Lebron Džejms (Lejkers), Rudi Gober (Juta) i Kemba Voker (Šarlot).

Pre objavljivanja prve petorke očekivalo se da na poziciji centra budu ili Jokić ili Embid, a na kraju je ipak pobedio momak iz Sombora, koji je tokom regularnog dela sezone beležio 20,1 poen, 10,8 skokova i 7,3 asistencije po meču (U plej-ofu brojke "pojačao" sa 25,1 poenom, 13 skokova i 8,4 asistencije).

Poređenja radi, Embid je imao prosek od 27,5 poena, 13,6 skokova i 3,7 asistencija po meču. Podsetimo, 76ersi su bili treći na Istoku, a Nagetsi drugi na Zapadu.

Nikola je postao tek drugi igrač Denvera u istoriji te franšize koji je uspeo da se nađe u najboljem timu sezone, posle Dejvida Tompsona, koji je to uradio dvaput, 1977. i 1978. godine.

Ujedno je i tek sedmi igrač u istoriji Nagetsa koji se našao u bilo kom najboljem timu sezone, posle pomenutog Tompsona, Aleksa Ingliša, Feta Lejvera, Antonija Mekdajsa, Čonsija Bilapsa i Karmela Entonija.

On je, takođe, prvi Srbin kojem je ovakav uspeh pošao od ruke,

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

247 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: