Jokićev tripl-dabl nedovoljan – Marej tragičar u porazu Nagetsa od Sparsa

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su na startu plej-ofa od San Antonio Sparsa sa 101:96.

Izvor: Petar Tadiæ

Nedelja, 14.04.2019.

04:00

Jokićev tripl-dabl nedovoljan – Marej tragičar u porazu Nagetsa od Sparsa
Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaš Nikola Jokić postao je tek četvrti košarkaš u istoriji NBA, koji je u prvoj utakmicu u plej-ofu ostvario tripl-dabl.

Jokić je na terenu proveo 36 minuta, a meč je završio sa učinkom od 10 poena (4/9), 14 skokova i 14 asistencija.

Tragičar meča je Džamal Marej, koji je na sedam sekundi promašio dvojku za vođstvo, a potom je posle pogotka Oldridža (99:96) izgubio loptu i faulirao Vajta koji je postavio konačan rezultat.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Demar Derozan sa 18 poena, 12 skokova i šest asitencija, Vajt je postigao 16, dok su po 15 imali Forbs i Oldridž. Kod Nagetsa Heris je postigao 20, Marej 17 (8/24), Barton 15 (6/15) i Milsap 12.

Utakmica je otvorena u nešto sporijem ritmu, što je i očekivano jer su Nagetsi neiskusni i zbog toga su ušli nervozno.

Tokom prve deonice sve je zavisilo od Jokića u igri ekipe iz Kolorada, pošto je za devet minuta imao četiri poena, pet skokova i četiri asistencija. Denver se mučio kada je Nikola izašao iz igre, Sparsi su to iskoristili i otišli na +5, 20:25.

Iskusni San Antonio mnogo bolje otvorio je drugu četvrtinu i razlika je brzo bila dvocifrena. U ovim trenucima veoma dobro za Sparse igrali su Derozan i Gej.

Ekipa Majka Melouna uspela je da se vrati preko Herisa i Marija, koje je Jokić snadbevao s loptama.

Na poluvremenu rezultat je bio 59:51 za Sparse, a Jokić je imao učinak od četiri poena, sedam skokova i čak devet, od ukupno 14 asistencija koliko je imao Denver u prvom periodu igre.
Tanjug/ AP Photo/David Zalubowski
Nagetsi su dosta bolje zaigrali odbranu u trećoj deonici, što se videlo i na semaforu. Međutim, mučili su se i dalje u napadu, pa tako njihova sjajna odbrana nije uspela da izvuče ono najbolje.

Dobili su treću deonicu sa 17:13, ali je utisak da su mogli da preokrenu tok meča. Tokom poslednje deonice igralo se koš za koš i ušlo se u neizvesnu završnicu. Košem Marija Denver je smanjio na samo -1, 96:97.

Ipak, nije bilo raspoloženog igrača u sastavu Nagetsa. Jokić je na 50 sekundi izgubio loptu, potom je San Antonio odigrao dug napad i nije uspeo da poentira. Na 13 sekundi do kraja Meloun je pozvao tajm-aut za poslednju šansu.

Lopta je išla u ruke Mareja, ovaj je imao otvoren pogled ka košu, ali je promašio i lopta je ušla u ruke Oldridža. Centar Sparsa pogodio je oba bacanja na sedam sekundi do kraja meča. Mari je ponovo uzeo loptu, ali je ovoga puta izgubio i tu je meč rešen.

Šteta za Nagetse, ali kada se pogleda igra nisu ni zaslužili da pobede na ovoj utakmici. Jokić je bio dosta pasivan (samo devet šuteva) i moraće da bude agresivniji u narednim utakmicama.

Naredni meč igra se u noći između utorka i srede u tri ujutru.

Meč pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

248 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: